[montage instructies] RPi4 Unity Behuizing met Ventilator

De Unity behuizing van Kiwi Electronics is een lasergesneden behuizing welke relatief eenvoudig in elkaar te zetten is en de Raspberry Pi en eventuele HAT/addon boards bescherming biedt.

Let op: Juiste volgorde van montage is belangrijk om te voorkomen dat bij het in elkaar zetten delen breken.

Onderdelenlijst

• 6x acrylaat delen
  • 30mm 5V ventilator
  • 4x 6mm M2.5 schroef
  • 4x 10mm M2.5 schroef
  • 4x 20mm F/F hex afstandhouder
  • 4x M2.5 moer
  • 4x 1mm plastic spacer
  • 4x rubber voetje

Stap 1

Monteer de ventilator met de draaduitvoer richting de korte kant van de deksel met de text tegen het plaatje met de boutjes en moertjes die bij de ventilator zitten.

Stap 2

Gebruik de 10mm schroefjes met de plastic ringetjes en de moertjes en draai deze aan op de bodemplaat. Plak de rubberen voetjes zo dat ze niet voor de openingen zitten en je Pi straks stabiel staat.DSC_0058.JPG

Stap 3

Zet de Raspberry Pi 4 op de bodemplaat met de uitsparing richting de SD-Kaarthouder.DSC_0057.JPG

Stap 4

Draai de spacers op de uitstekende bouten zodat de Pi nu vast op de bodemplaat zit gemonteerd.DSC_0056.JPG

Stap 5

Plaats nu voorzichtig de zijkant met de uitsparingen voor de voeding en HDMI aansluitingen.DSC_0055.JPG

Stap 6

Vervolgens de zijkant aan de USB en netwerk connectors. Let op!, deze kan maar op 1 manier gemonteerd worden. De netwerkpoort zit iets lager, hieraan kun je zien of je hem goed om hebt geplaatst.DSC_0054.JPG

Stap 7

Zet de achterkant erop met de uitsparing richting de SD-kaarthouder.DSC_0053.JPG

Stap 8

Klik de laatste zijkant voorzichtig vast.DSC_0052.JPG

Stap 9

Sluit de ventilator aan op de GPIO pinnen. Rood op pin 4 (5V) en zwart op pin 6 (Ground). (zie tekening)

Doe dit nooit met de Raspberry Pi aangesloten op de voeding!

Stap 10

Schroef als laatste de deksel vast. En je behuizing is klaar!